Zij en wij, samen onder één dak!

De regering heeft ingegrepen. Radicaal. De ‘dumpside’ (vuilnisbelt) moet ontruimt worden. Alle hutten zijn inmiddels met een shovel omver geschoven. De families die er leefden moesten maar verhuizen naar een ander plekje. Maar beste overheid, waar naartoe?!

P1040308

Vanmorgen in de kerk sprak de pastor de gemeenschap n.a.v. deze situatie bemoedigend toe: ‘Our hope is not here, but there, in heaven!’ En met zijn hand wees resoluut omhoog. Tja, voor mij kwam het eerlijk gezegd aan als een confronterende vermaning; wat zijn we in het rijke westen elkaar gek aan het maken met onze luchtkastelen. En dan nóg denken dat we van alles te kort hebben…

P1040295

Je zal er maar wonen. Ergens op de vuilnisbelten van deze wereld, zoals die lieve mensen wonen onder het zeil (zie bovenstaande foto). Daar, tussen alle vuilnis, met ontelbare vliegen, ratten en ander ongedierte om je heen.

Vanmorgen in de kerk zaten we daar, zij en wij. Samen onder één dak. Helder en duidelijk klonk Gods stem in mijn hart.

In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken. (Johannes 14:2)

Wat een hemelse bemoediging voor al die mensen in de kerk die afgedankte krotten of stukken zeil tot hun huis moesten maken en zich gelovig vasthouden aan ‘our hope is not here, but THERE!

Het overkomt mij absoluut niet dagelijks dat God zo een tekst geeft. Wat een perspectief voor hen. Wonen bij Jezus… Ik denk echt dat Jezus een hele speciale bruidssuite voor hun klaarmaakt.

P1040196

Ja, wen er maar vast aan, Bert… Ze komen in dezelfde woning wonen. En dan aan tafel, als we met elkaar terugblikken, kun je dan uitleggen wat je met je welvaart hebt gedaan? Zat er €33,-, €66,- of misschien €99,- per maand in om kinderen perspectief op een menswaardig leven te geven? Jij wilde meer, meer, meer voor jezelf of voor hen die lijden? Bert, waarom ben je zo stil?!

P1040276
(foto’s: Sifra Bekx)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s