Van rupsje HELP! naar vlinder HOOP!

Je hebt er vast wel eens een zien lopen, niet zo aantrekkelijk en vaak zo langzaam als een slak. Door het stof van de aarde gaat de rups. Wat geef je ervoor. Maar in de coconfase maakt het een bizarre verandering door. De zon schijnt en de rups ontwikkelt zich tot vlinder. En dan, op die bewuste dag vliegt de vlinder in vrijheid weg. Wat een schoonheid. Tot haar doel gekomen.

P1030841

Zo begon Tiemen Westerduin zijn act/speech voor kinderen, docenten en staf van een van de  Compassionprojecten in Cebu. Geboeid zaten de kinderen te luisteren. Geraakt stonden ouders en oud-sponsorkinderen daar. Wat hij zegt is waar, kijk maar naar mijn leven!

P1030739

I was lost… 
Het was 13 jaar geleden dat James in het CSP (child-sponsor-program) kwam. Nu is hij 20, een jonge pastor. Toegewijd discipel van Jezus geworden. Als ongelovige jongen kwam hij uit de slums (vuilnisbelt in de omgeving). Zijn ouders waren straatarm. Echter zijn leven bloeide op in het Compassion project. In het bijzonder toen hij God leerde kennen. ‘Jezus maakte mijn kapotte leven heel.’

But now I’m found!
James leerde hier, net als vele andere kinderen bidden. Ook als je niet genoeg hebt, Jezus is genoeg, vertelde hij me vol passie. Nu wil James verder studeren. Hij heeft zijn droom helder: ‘Ik wil de regering in, het liefst minister van Justitie’. Om het recht te herstellen. Amazing Grace!

Jezus volgen in de armoede is niet zo gemakkelijk als het lijkt. De muziekleider van het project en de plaatselijke kerk weet er alles van. Hij moest zijn viool verkopen voor 2.000 peso’s om naar de Bijbelschool te kunnen gaan. Toch heeft hij het gedaan.

P1040096

Samen dienen ze daar, de jongeren en de volwassenen, als één team met één missie. Het straalt er vanaf. Honderden kinderen krijgen onderwijs, zorg en zo nodig voedsel. Zwangere vrouwen worden onderwezen en geholpen. Mensen van de straat worden bemoedigd door verrassingsacties. Er wordt hoop gebracht. Overal!

“Talent heb je gekregen. Je geeft het weer aan Hem wie het aan jou heeft gegeven. To God be the glory!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s