Ik kan mezelf niet echt zijn…

In het leven kunnen anderen al snel een druk op je leggen, wat jij ‘behoort’ te doen. Zo hoor je te denken, zo hoor je te praten, dit en dat hoor je te doen. Hierdoor loop je als mens een groot gevaar. We zitten namelijk maar al te snel gevangen in onze afhankelijkheid van de goedkeuring van mensen, in plaats dat we de goedkeuring van God zoeken. In de Bijbel vinden we hier een indrukwekkend voorbeeld van. Veel Joodse leiders zijn tot geloof in de Heere Jezus Christus gekomen, maar uit angst voor de Farizeeën kwamen ze er niet voor uit. Angst om de synagoge uitgezet te worden. Wat was nu hun diepe drive om hier niet voor uit te komen? Je leest het in Johannes 12:43: ‘Ze hadden de eer van de mensen meer lief dan de eer van God‘.

Ook gedachten van anderen nemen we zo maar over als de onze, zonder ze nauwkeurig te onderzoeken. Je slikt de mening of de reden van de ander zonder deze te betwijfelen of er überhaupt bij na te denken.

Laat je niet overleveren tot het verstand van een ander, maar scherp jezelf juist door die ander.

Ga niet in het harnas van een ander lopen. Misschien heeft de ander wel een andere smaak of een totaal andere maat. In het echt gebeurd het soms dat je de kleding van de ander past. Bij jou persoonlijkheid past maar een maat kleding; deze kleding wordt voor jou op maat gemaakt door God!

Klerenzooi…
MAAR… Ik wil zelf mijn kleren maken… O ja, zelf doen, dat zit er vanaf de eerste jaren van jouw en mijn leven al in. Mag ik een kritische vraag stellen: Heb jij zelf je gedachten, gevoelens en keuzes onder controle? Het is soms makkelijker om het negatieve te beheersen dan het positieve. De vraag is natuurlijk of alles wat goed voelt ook echt goed voor je is. Kun jij nog keuzes maken die tegen je goede gevoel ingaan? Of is jouw gevoel het ijkpunt voor je gedachten en daden? Zelf vind ik dit best lastig en daarom geef ik mij over aan mijn ‘Persoonlijkheids-kleding-specialist’:

1. God is mijn ijkpunt. Zijn beloften staan en gaan voorop!
2. DAAROP vestig ik mijn geloof; of ik het nu zie of niet.
3. Vroeg of laat zal mijn gevoel ook volgen; en is het in in ieder geval niet in strijd met mijn IJKPUNT: GOD!

God is de beste basis; beter dan het keurslijf van de ander en dan mijn gevoelige ik…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s