Lifestyle – Daar zakt je broek toch vanaf?!

“Wie de broek past, trekke hem aan. Issie te groot, laat hem dan ajb liggen!”


Het straatbeeld in Almere wordt al een tijd lang overheerst door een onderbroekenshow.
Plaatsvervangende schaamte doet mij schrijven…

Terwijl ik mij vroeger al geneerde voor het feit dat het begin van mijn bilnaad zichtbaar werd wanneer ik bukte, is het nu de normaalste zaak van de wereld dat jongeren de broek zelf niet meer op willen houden.

Nee, dit heeft niets te maken met de crisis. Dan zouden ze de broek niet meer zelf op kunnen houden omdat riemen onbetaalbaar geworden zijn. Nee het heeft te maken met een trend uit Amerika. Omdat gevangenen geen riem mogen dragen, gingen mensen uit de ‘Gangsta-cultuur’ uit protest ook zonder riem van huis. Zo van:

“In de gevangenis je broek op half zeven – daar zakt je broek toch van af…!!”

Tja, gevangen in de ban van de massa – dat zijn ook veel jongeren uit de Nederlandse samenleving. Ik stelde net wel zo hard dat het niet te maken heeft met een crisis, maar laat het tonen van je onderbroek niet zien dat je in een behoorlijke identiteitscrisis zit?

Stel je voor dat er met een jongere, in de race om een unieke identiteit vanwege de groepsdruk een ongeluk gebeurt… Dan kunnen we in ieder geval direct aan de remsporen zien of ‘ie’ een riem omhad of niet…!

Ps. Ouders, maak je hierover maar niet ongerust, het gaat vanzelf een keer over. En zo niet: dan dragen ze op hun vijftigste ook heus nog wel een onderbroek!

Advertenties

3 thoughts on “Lifestyle – Daar zakt je broek toch vanaf?!

 1. Florian schreef:

  Als de jeugd zich wil aanpassen aan wat ze in Amerika in de gevangenis dragen, waarom dragen ze dan niet van die mooie oranje overalletjes? Zijn ze op de vliegende scooters ook nog eens beter zichtbaar in het verkeer! 😀

 2. Bertus, je bent een beetje kort door de bocht. Het kan best wel uit Amerika zijn overgewaaid, uit protest…..maar er zit nog iets anders achter. De taille, de bovenkant van een onderbroek heeft tegenwoordig de merknaam van de onderbroek er in staan. Bjørn Borg is daarmee begonnen. Ik draag al ruim 10 jaar Bjørn Borg, gewoon omdat ze geweldig lekker zitten. Maar het zijn peperdure onderbroeken….je doet er wel lang mee, trouwens. Ik heb nog steeds broeken van 10 jaar geleden.

  Maar duur…..is status. Het is gewoon een ordinaire vorm van patserigheid, want je ziet het dure merk van Bjørn Borg(Bijvoorbeeld) boven je G-star spijkerbroek.

  Voor de rest heb je helemaal gelijk…..belachelijke trend!!!

 3. newfashionlifestyle schreef:

  Ik vind zoiets niet erg om het bij de wat dunnere jongens te zien. Die jongens hebben dan meestal een kleine kont en valt er toch weinig te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s