Soli Ego Gloria?!

We leven in een individualistische maatschappij. Totaal gericht op onze ego. Iedereen komt meer dan ooit voor zijn rechten op en als we op onze teentjes getrapt zijn dan zijn we in alle staten. ‘Assertief zijn’ is één van de belangrijkste lessen die we al heel vroeg moeten leren.

Verslaafd aan eigen lusten en wangedrag; verslaafd aan mensen waar onze aanbidding naar uitgaat en waardoor onze eigen reputatie verhoogd kan worden. “(ik sprak dit weekend met …(die bobo-weetjewel))”

Ook de seksualiteit is totaal gericht op god Ego. Als ik het maar lekker vind en al ik maar aan mijn trekken kom… Toch?!
– onlangs verkrachtte 2 straten verder 3 jongens 1 meisje voor een beetje drugs, tja, ze hadden zin… moet kunnen toch?! –Trouw naar de ander, wat is dat?! Als ik er geen winst uit kan halen dan stikt de rest maar en ben ik weg.

Terwijl we kasten vol spullen en kleding hebben, begeren we toch steeds meer om onszelf te kunnen verwennen en er hip bij te kunnen lopen. Een soort upgraden van klere(n) status.

Zelf merk ik dat ik ongemerkt steeds een beetje meer mee ga in deze maatschappij. Jij ook?

M’n tijd vul ik met de meest zinloze zaken.

Het Evangelie, mijn gebed, Gods Koninkrijk, het lijkt maar om één ding te draaien: IKKE. Als ik maar gered ben, God mijn gebeden maar verhoord en een grote, zo niet de grootste, wordt in Zijn (nog net niet mijn) Koninkrijk.

Luister naar je eigen gebeden: Heer, ik wil graag dit en ik wil dat. En laat mij…We bestormen de hemel alsof het een dumpshop boordevol met aanbiedingen is. Laten we de winkelwagen eens vullen. Te bizar!

Samen vergeten we dat alles maar draait om die Ene. Om JEZUS!

Herken je iets in dit verhaal?!

Neem eens 15 minuten de tijd om de bovenstaande illustratie op je in te laten werken. En leg daarna jouw hele ‘zijn’, je leven en alles wat je hebt (opnieuw) in Zijn handen!
Overgave noemen we dat…
En ik geloof als onze levensstijl gaat draaien om Hem we tot ons levensdoel zullen komen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s