Kerstlichtjestocht Almere!

De kerstlichtjestocht slaat enorm aan bij kinderen en ouders! Bezoekers gaan op in het verhaal en de ‘spelers’  gaan op in hun rol. Duik mee in de realiteit van het kerstverhaal in Almere:

Na een wandeltocht langs bedelaars en aardige mensen die ons spek te eten gaven, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een slaapplaats…

NEE, roept een kind, ik wil niet hier maar thuis slapen!

O, hier is een herberg, laten we vragen of we hier kunnen slapen! O, wat staat hier? ‘VOL – GEEN PLAATS’

Een barkeeper komt de herberg uitlopen en vertelt: Er was hier net een Echt Paar geweest. De vrouw was hoogzwanger. Ja, kinderen… We hebben ze weg moeten sturen, want de herberg zit bomvol! ‘Erg hè!
Ja, ik heb net de stront opgeruimd van de ezel. Die hadden ze aan deze paal vastgebonden! Vertelde de stalknecht…

De herders hadden het hoogste woord. Opeens zagen ze een fel licht en allemaal engelen. Prachtige witte kleren hadden ze aan. Alle schapen zijn er van schrik vandoor gegaan…

We hoorden een bijzondere boodschap. De Kerstboodschap. Er is een kind geboren en we kunnen hem vinden in een stal! Op de achtergrond hoorden we het ‘vrouwelijke’ engelenkoor nog loepzuiver zingen: ‘Die Miljarden eens zaligen zal…’!

En… oja, daar lopen de wijzen. Een ster in beeld! En niet zo maar een ster, nee dit moest een teken zijn dat het Licht van de wereld gekomen is! Kijk maar mee:

‘Koning Herodes’ kon het maar niet over zijn hart verkrijgen om voor de kindermoord te zijn – terwijl het verhaal het ons leert. Vorige week liep hij nog mee in de ‘Mars voor het Leven’. Gelukkig was de strijd van binnen niet te zien aan de buitenkant. Een stoere Koning Herodes, riep de kinderen op het hem te vertellen als ze het Koningskind gevonden hadden.

Opeens worden we tegengehouden door Romeinse soldaten. Ze houden de wacht… Een moeder (niet gespeeld) is net van de schrik bekomen en loopt, nadat het hoger gezag heeft gezegd dat ze door mochten gaan, snel verder! Na een korte tijd rent ze terug en roept:

Door dit hele gebeuren vergeet ik het kind…!

Tja, inderdaad, haar baby lag huilend te wachten in een kinderwagen. Uit het oog verloren… Is dat niet het hele probleem van ons kerstvieren?! Door het hele gebeuren, alle poespas in december vergeten wij vaak het Kind! Jezus die Gods heerlijkheid aflegde en in een stal werd geboren!


Gelukkig heb ik HEM gevonden, het Kind door God gezonden!
Dat Koning en dat knecht wil zijn voor ieder, groot en klein!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s