Creëer Übermenschen!

Ooit gehoord van ene Adolf Hitler? Hij was probeerde een top ras onder de mensen te creëren. Ze moesten uitblinken en tegelijkertijd blond zijn. Dom van hem om zo (blond) naïef te werk te gaan. Maar zijn wij er in ons Westerse denken niet continu mee bezig een super ras te scheppen?
Iedereen moet voldoen aan maatstaven die vastgesteld en steeds omhoog bijgesteld worden. Zwaktes moeten ontwikkeld worden tot het hoogste resultaat.

Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Duizenden boeken helpen je te ontwikkelen tot het door topmensen samengestelde model. Geniaal en gek liggen daarbij vlak bij elkaar of doorkruisen elkaars wegen. Klaargestoomd om als individuen de wereld te verslaan en onze ego’s te strelen met de gedachte dat we zo alvermogend als God zijn.

Waar concentreren wij ons op? Op onze sterktes of op onze zwaktes? Focussen wij ons ook op de zwaktes, zoals veel gezinnen, scholen, bedrijven en instellingen dit al reeds doen?! De onvoldoende tussen alle negens op ons rapport moet toch opgehaald worden?!

We zijn beheerst door het reparatiedenken. Groei en verbeter je. Kijk naar wat nog niet helemaal top is en vijzel dat wat op. Of concentreren we ons op onze persoonlijke talenten en mogelijkheden?! Komen we er openlijk voor uit dat we in bepaalde zaken totaal geen expert zijn en het ook nooit zullen worden?!
Genieten we nog van een diversiteit aan mensen waarin de een de ander aanvult? Proberen we alle krachten in een mens tevoorschijn te toveren of laten we Gods bedoeling van een samenleving waar de een de ander aanvult in stand.
Is het Westers onderwijs niet veel te veel gericht om een compleet alvermogend mens te creëren, in plaats van talenten te ontwikkelen en mensen in hun, door God gegeven, kracht te laten uitblinken!?!

Ik ben benieuwd of dit jou prikkelt… Hoop dat je jouw leven maar ook ons denken onder de loep wil nemen. Reageer vrijblijvend om mij ook te prikkelen. Mocht je nog een geestelijke les in deze mee willen pikken, lees dan de onderstaande ‘geestelijke note’!

Bedankt!

———note———-

Ook (of JUIST) in ons geestelijk denken is dit een probleem. Vaak proberen we onze zwaktes weg te werken. We beseffen niet welk een wereld er voor ons open gaat als we ons richten op Hem die in ons een nieuw werk wil beginnen of begonnen is! Nieuw, compleet, vol power, waar je uitblinkt op bepaalde gebieden en waar je een prachtige aanvulling bent op anderen in Gods Comunity (Zijn Gemeente)!

Graag wil ik je een tip meegeven: Richt je op Jezus!
Hij opent de weg naar een prachtig nieuw mens. Hij is niet van het reparatiedenken. Hij maakt alle dingen nieuw. Ook ziet God je dan als nieuw, je bent geen mislukkeling; je bent geen drama ook al zit je vol ‘fouten’!
Dan (wanneer jij het van Jezus verwacht) ziet God niet meer op jouw zwaktes maar op Zijn Sterkte, Zijn Zoon Jezus Christus!

Paulus zegt: als ik zwak ben – dan ben ik machtig! Dat kan door de oorspronkelijke bedoeling weer te herstellen. We moeten namelijk geen Übermenschen worden, maar de Almachtige en Alvermogende God boven ons als mensheid stellen. Dan zie je Zijn bedoelingen, en is Hij God. Dan kan jij weer gewoon mens zijn en jouw talent tot eer van God doen! Minder of meer hoeft niet!
God zegene je!

20111213-150326.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s