Eerlijk zullen we alles delen, toch?!

God heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is en wat de HEERE van u vraagt! Wat dan? Nou, niets anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God.

Wist je dat er 25.000 kinderen PER DAG sterven door de honger of ziekten ten gevolgen van de slechte ontwikkeling in de landen?! Het raakte mij omdat ik van kinderen houd, maar ook omdat God nog vele malen meer kinderen liefheeft. Wat hebben we de boel oneerlijk verdeeld als miljoenen mensen in deze wereld moeten rondkomen van 1,25 dollar per dag…

Toch nog even terug naar die 25.000 kinderen. Als eerste wilde ik dat visueel kunnen zien. Daarom heb ik een foto van de zuidtribune van het Westfalen Stadion van Borussia Dortmund. Dit is de grootste sta-tribune van Europa. Er staan 25.000 mensen op. Bekijk in alle rust deze foto, en laat op je inwerken dat er zoveel kinderen per dag sterven om bovenstaande reden!

25.000 kinderen sterven er per dag… Zouden wij als Westerse mensen (christenen) voorbij mogen gaan aan dit feit? Of zou het juist onze verantwoordelijkheid zijn om deze kinderen te redden/ondersteunen?

Zelf houden we als gezin in een ver land een prachtige jongen in leven via de organisatie Compassion. Dit sponsorkindje hebben we niet genomen om ons geweten te stillen, maar vanwege het feit dat God ons roept om van Zijn liefde en zegeningen die Hij ons geeft uit te delen aan mensen in nood. Kijk ook eens op www.compassion.nl – misschien ben jij wel diegene die ervoor kan zorgen dat er 1, 2 of 10 kinderen gered worden van een gruwelijke hongerdood!

God zegene je!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s