4. Bevrijding? Het is mogelijk!

Als Israël enorm vastzit, spreekt God in Jesaja 52 over een knecht. Zie, Mijn Knecht zal verstandig handelen, Hij zal verhoogd worden en verheven, ja, zeer hoog verheven worden. Zoals velen zich over U ontzet hebben – zo geschonden was Zijn gezicht, meer dan van iemand anders, en Zijn gestalte, meer dan van andere mensenkinderen – zo zal Hij vele heidenvolken besprenkelen, koningen zullen vanwege Hem sprakeloos staan. Jes. 53. Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.

Jesaja profeteerde dit, maar o.a. Johannes was een ooggetuige. Hij zag het gebeuren op Golgotha, dat is hoofdschedelplaats, het dodenrijk! Kijk nu eens mee over de schouder van deze ooggetuigen! Vanuit alle vier de evangeliën nemen we één van de kruiswoorden van Jezus! En je zult zien, het is genoeg voor jouw bevrijding!

  1. De Heere Jezus bidt voor de moordenaars, de mensen die Hem zojuist aan het kruis hebben gespijkerd. De diepe wonden zijn goed voelbaar, juist nu het kruis omhoog komt. Daar hangt Hij door onze zonden en zegt Hij: Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen. (Lukas 23:34)
  2. Dan wordt het donker. Midden op de dag hing Hij in totale Godverlatenheid. Angstaanjagende duisternis heerste er op deze doodskoppenheuvel. Als je vastzit in horrorbeelden, dit is werkelijk horror. Diepe satanische duisternis, en na drie uur daar gehangen te hebben riep Jezus met luide stem: Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten? (Markus 15:33, 34)
    Het was voor jou, om jou te kunnen bevrijden van de machten van de hel. Jezus heeft jouw angsten, duisternis, satanische aanvallen doorleeft, gedragen én …
  3. En OVERWONNEN! Niets kon HEM meer tegenhouden. Zelfs de hel niet met haar macht. Jezus brak de banden en zei: Het is volbracht! (Johannes 19:30).
    Ben je beheerst of behekst door satan? Zo lief had God ook jou, dat Hij gaf Zijn Zoon Jezus. Deze Jezus heeft het volbracht! Geloof daarom in Hem en je zult werkelijk vrij zijn! Word je overspoeld door angst, onrust, twijfel of iets dergelijks? Richt je ogen op Jezus die de Overwinnaar en Voleinder van het geloof is! (Hebreeën 12)
  4. We moeten niet alleen KIJKEN naar het reddende werk van de Heiland. Maar we moeten ook Zijn voorbeeld navolgen. Jezus riep met luide stem en zei: Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest. Toen Hij dat gezegd had, gaf Hij de geest! (Lukas 23:46)
    Het is een avondgebed wat de meeste joden iedere avond bidden. Doe dit ook! Leg je geest in de handen van God, zodat God, die Geest is, je kan vullen met Zijn vruchten! Laat je geest niet bevrijd – maar leeg – achter. Want satan komt terug en zal er rustig weer zijn intrek in nemen met nog meer duivelen!

Ja maar… Hoe moet ik met die heftige strijd omgaan. Ik verlies altijd van satan. (hierover vind je meer in hoofdstuk 4)
Wil je op je knieeën, maar lukt het niet? Wordt je geblokkeerd? Neem snel contact op want jij bent té kostbaar om kapot te worden gemaakt door satan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s