2. Wie is satan en wat doet hij?

Satan is een gevallen aartsengel en na zijn machtsgreep de hemel uitgestuurd. Daarbij heeft hij engelen meegenomen. Deze worden gevallen engelen of demonen genoemd. Satan, voor eeuwig als tegenstander van God. Zijn naam zegt het al, satan betekent wie hij is en wat hij doet,  ‘lasteraar’, ‘verzoeker’, ‘scheidingmaker, ‘tegenstander’.

De bestrijder van God. Uit, op macht en totale ondergang van jou en mij. Hij is de onzichtbare macht die mensen van God aftrekt. De macht die jou zand in de ogen strooit. Hij wil je laten geloven in leugens als: vertrouw gerust op een hogere macht, een engel, een geest, maar niet op God. Geloof maar in de kracht van mensen. Satan die mensen, ook kerkelijken / christenen bezet en belast. Belast met zonden, belast met driften, kwaad denken over anderen en over God. Kwaad doen tegen elkaar. Satan die (juist in de kerk?) verdeeldheid zaait. Een machtige en krachtige gevallen engel – die hier vrij spel heeft en rondgaat als een briesende leeuw die op zoek is naar een prooi die hij zal bezetten en zal verslinden…

Het rijk van de duisternis voedt de dingen die het licht niet kan verdragen. Haat, gedachten van (zelf)moord, onreinheid, hoererij, van verleidelijke plaatjes tot de smerigste porno. Satan die laat je jouw vertrouwen stellen op economie en welvaart.

ALLES is best – ALS je maar NIET je vertrouwen op God stelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s