REAL LIFE week – Almere

Prachtig is het je zegeningen te tellen en vervolgens de tel kwijt te raken…

Waar moet je beginnen? Het einde is zoek.

Indrukken verwerken langzaam als het er veel zijn. Ik kan je verzekeren er waren er wat. Vorige week was er namelijk Vakantie Bijbel Week in Almere. Op vijf locaties mochten we talloze kinderen en tieners ontvangen in Jezus Naam. Geweldig om te zien dat tot in de afsluitingsdiensten toe ramadan vierende moslimkinderen en jongeren aanwezig waren.

Het Leven
Het is zichtbaar dat vele Almeerders op zoek zijn naar echt leven en daarom ook fantastisch dat we ze de weg mogen wijzen naar het leven. Jezus zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij! Jezus is de weg naar het leven! Jezus is de weg naar de Vader! Jezus is de weg naar het Vaderhuis!

Ieder jaar willen we graag ook wat in de wijken doen, dit in de vorm van een wijkactie. Zo boden we de wijk onze vriendschap aan door 500 witte rozen uit te delen bij bewoners, deelden we 1.000 waterijsjes uit aan kinderen in de Bouwmeesterbuurt en De Werven. Dit jaar dekten we bij vele huishoudens in de wijken de tafel met een speciaal daarvoor ontworpen Placemat, een eierdopje en een vers gekookt eitje! Ook deze actie werd door bewoners met beide handen ontvangen. Het Nederlands Dagblad en de krant AlmereDezeWeek waren erbij om de inzet van de tieners vast te leggen! Krantenartikel

 

Zien & Geloven!

Net voor het afsluitende mega-6-kamp op vrijdagmiddag mocht ik de tieners een ‘boodschap van echt leven’ meegeven. Dit deed ik uit Johannes 6:40 Dit is de wil van Hem (de Vader) die Mij (Jezus) gezonden heeft, dat ieder die de Zoon ziet en in Hem gelooft, eeuwig leven heeft, en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag.
Op indringende wijze beschrijft Gods Woord dat er door onze zonde een kloof tussen God en ons is gekomen. Ons levensdoel (leven met God) was onhaalbaar geworden en daarbij was er totaal geen uitzicht op een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Maar God zij dank is Jezus, de Zoon van God, gekomen, gestorven en opgestaan om die kloof te overbruggen. Om contact met eeuwig leven, met de Vader weer mogelijk te maken! Daarom vraagt de Vader een ding van ons, dat we zien op Jezus en in Hem geloven! Zo komen we weer in relatie met God en dat betekent tegelijkertijd het eeuwige leven! Wat een wonder…

Alle (ruim 60) tieners mocht ik een voor een over het kruis heen leiden naar de overkant. Zien op Jezus is kijken waar je naar toe moet! Geloven in Hem is stappen zetten op/in/door Hem!

 

Sfeerimpressie
En de reacties houden niet op. Mega enthousiast zijn tieners en ouders, buurtbewoners en organisaties over Gods werk door ons heen. Een geweldig team medewerkers uit het hele land verleenden hun medewerking. Samen mochten we de kinderen en de tieners ontvangen in Jezus naam! Wat een machtig wonder! Wat een LEVEN in Almere!

Een kleine sfeerimpressie van deze schitterende week onder de tieners in Almere Haven en Almere Buiten:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s